• Hur känns det?

Hårborttagning är generellt sett mycket mindre smärtsamt än vaxning, även om känslan är annorlunda. Patienter beskriver känslan av varje laserpuls som den hos ett gummiband som snappar mot huden i en snabb sekund. Smärta känns bara kort medan lasern slår på huden. Eftersom varje ljuspuls effektivt förstör allt håret i ett givet område med storlek av X cm, är behandlingarna snabba. De flesta behöver inte använda bedövningskräm, men vi kan ordna det till mer känsliga patienter om så önskas.

  • Kan alla hår typer behandlas?

Nej, hårborttagning fungerar inte på ljusa eller väldigt tunna hårstrån, speciellt på vita och röda hårstrån. Vid konsultationen kan vi bedöma om behandlingen fungerar för dig. I osäkra fall kan vi också göra en liten provbehandling.

  • Var på kroppen kan man behandla?

Kvinnor kan behandla de flesta delarna på kroppen. De vanligaste områden är underarmar, ben och armhålor.
Män brukar oftast behandla rygg, axlar och bröst. De enda undantagen som vi har är:

  1. Skägg eftersom män har så pass tät och grov hårväxt där. (skägg linjen går dock bra att behandla) 
  2. Bröstvårtorna och genitalierna
  3. Huvudskalpen
  4. Slemhinnorna ( slida, anus, näshålan och i öronen)
  • Hur många behandlingar kommer jag behöva?

Håret växer med olika takt för varje person och för olika delar av kroppen. Därför behöver olika personer och behandlingsområden olika antal sessioner för tillfredsställande resultat. Vissa människor tycker att bara en session är tillräckligt, medan andra behöver upp till tolv behandlingar.

Det är mycket troligt att du behöver flera behandlingar eftersom hår inte svara på behandlingen i alla stadier av deras tillväxt cykel. De är mest lyhörda när de är i första skedet, som kallas anagen. Det här är när de växer aktivt och när de innehåller som mest pigment. Ju mer pigment de innehåller, desto mer ljus kommer de att absorbera och ju högre temperaturen de kommer att värmas upp till. En högre temperatur betyder bättre förstörelse av hårsäcken och därmed mer framgångsrika behandlingar. Av den anledningen blir behandlingen mest effektiv på ljus hud med mörka hår.